zaterdag 3 november 2012

Uitstapje naar Breda.

Geachte lezers,

We hadden de opdracht gekregen om naar Breda te gaan en de volgende winkels te bezoeken:
1. Ikea
2. Babyworld
3. Prénetal

Dit viel een beetje tegen, op school hadden we al gehoord dat er ook al een 'baby-gigant' failliet was gegaan waar we eigenlijk naar toe zouden gaan , dus dit betekende dat we al minder materiaal om te vergelijken hadden.
Eenmaal in Breda aangekomen ging een groot deel van de mensen meteen aan de Zweedse gehaktballetjes, om vervolgens de Ikea te gaan verkennen.
De Ikea heeft een groot assortiment, maar voor baby's viel mij vooral op dat er veel knuffels en bedjes waren.
Toen we uitgekeken waren op de vele knuffels die de Ikea te bieden had, gingen we naar buiten met het idee om eerst maar eens die Babyworld te gaan verkennen.
Dit ging helaas niet door , we werden buiten al opgewacht door onze medestudenten met de mededeling dat de Babyworld failliet was, maar dat was niet het enige nieuws, ook waren ze weggestuurd bij de Prénetal, want ze mochten geen foto's maken, en dat waren ze wel aan het doen.
Toch zijn wij met z'n vieren, Mirjam, Manon, Tom en ik, gewoon gaan kijken bij Prénetal, en daar hebben wij nog veel informatie verkregen, toen ze ons eenmaal duidelijk hadden gemaakt dat het echt níet de bedoeling was om foto's te maken, werden ze een stuk behulpzamer en mochten wij 4 gewoon rondkijken, ook hebben we gevraagd waarom we nou eigenlijk geen foto's mochten maken, de rede hiervoor was dat wij misschien van de concurrentie waren, en dat wordt niet op prijs gesteld door de fabrikanten van de babymerken die daar te koop waren.
Dit is begrijpelijk en daarom snap ik ook waarom ze het niet op prijs stellen als 20 studenten binnenstormen met de fotocamera's in de aanslag.
Uiteindelijk zijn wij nog met een hele berg folders weggegaan die ons genoeg inspiratie kunnen geven voor het ontwerpproces.
Het is jammer dat we niet de verschillende verkooppunten van de verschillende baby winkels konden vergelijken maar we hebben toch nog informatie kunnen inwinnen.

1 opmerking:

  1. Beste Marijn,

    Je geeft de gebeurtenissen weer en hier en daar je eigen mening. Kan je de volgende stap maken naar wat je geleerd hebt en meeneemt naar blok 2? Dat kan zowel op inhoud als op proces.
    Haal de opdracht van Mouw er iig bij.
    Verder zijn de blogs en commentaren instructief:
    http://eloyraas.blogspot.nl
    http://yannicksalomeedi.blogspot.nl/
    http://caroschuit.blogspot.nl/
    Groet,
    W. Haak

    BeantwoordenVerwijderen